Relaties

Je bent niet raar je bent anders

Je ervaart als HSP mensen en de wereld anders. Door jouw empathie en intuitie, voel en zie je meer. Door de diepgaande verwerking van prikkels heb je meer tijd voor jezelf nodig. Anderzijds heb je behoefte aan echte diepgang en verbinding.

Sociale relaties

Werkrelaties en vriendschappen worden ook beinvloed door jouw hooggevoeligheid. Voor veel HSP zijn sociale relaties vaak beladen. 

Je voelt je anders en hebt een verhoogde gevoeligheid voor afwijzing. Je vraagt je vaak af wat naderen van je denken. Je weet ook precies wat een ander nodig heeft. Dit alles kost je veel energie, maar ik kan je leren hoe het anders kan.

Je bent vaak teleurgesteld in de hardheid en in jouw ogen oppervlakkigheid van vrienden en collega’s. Maar jullie zijn in de kern ook echt anders. Ik ga je inzcht geven in hoe jouw sensitiviteit invloed heeft op relaties en hoe je er anders in kunt gaan staan. Zodat het geen energielek meer voor je vormt.

Ik combineer de inzichten van sociale psychologie, sociologie en het hoogsensitieve brein om je te begeleiden.

 

Relatie HSP met een niet HSP
In een relatie waarin één van beide partners HSP is, is de kans op conflicten groter dan in een relatie waar beide HSP zijn, omdat er verschillen in gevoeligheid en temperament zijn.
Voor jou en jullie is het van belang dat ;

  • Je onderling verschillend mag zijn en dat jullie relatie ook mag verschillen van anderen hun relaties
  • Een HSP duidelijke grenzen heeft en deze moet hanteren, maar ook door de partner geaccepteerd moeten worden.
  • Je als HSP regelmatig tijd voor jezelf nodig hebt, gun jezelf die tijd. Als partner moet je hier de ruimte voor geven.
  • Je samen ook kijkt naar de voordelen van HSP zijn, jullie relatie kan ook veel dieper gaan.
  • Je als HSP dan wel een hekel aan conflicten hebt en dat jij je makkelijk in anderen verplaatst, maar dat je toch niet moet vergeten wat jij nodig hebt en wilt 
  • Je beseft als HSP dat jouw partner de wereld meestal heel anders waarneemt en dat je dit accepteert.

"Je wilt leren omgaan met jouw hoogsensitiviteit en bent het worstelen moe."

Doe je voordeel met mijn 19 jarige specialisme in Hoogsensitiviteit

Beide HSP

Samen HSP zijn, is vooral lastig als je beide nog niet weet hoe je met jouw gevoeligheid moet omgaan.

Je moet vooral goed het verschil kunnen voelen tussen wat van jou en de ander is. Anders weet je soms niet meer van wie het gevoel nu is. Daarnaast kan de een van de ander zijn negatieve of positieve energie overnemen.

Je moet jezelf dus goed kennen en kunnen beschermen. Ook kun je in de situatie komen dat beide te veel rekening met elkaar gaan houden en daarmee niemand echt gelukkig is.

Als je beide stevig staat en in balans bent, heb je aan een half woord genoeg en gaat jullie relatie de diepte in. 

Wil jij meer inzicht in jouw relatie? Beter communiceren en elkaar meer accepteren?

De praktijk is geopend voor online coaching & training via een beveiligde omgeving. Ik hoop dat de praktijk rond 1 mei weer fysiek geopend mag worden.

Je hebt je met succes ingeschreven!