HSP opleidingscentrum

Trainingen & opleidingen voor persoonlijke & professionele ontwikkeling
9

HSK training docenten

Hoe herken je als docent een HSK (hoogsensitief kind)? Hoe kun je hoogsensitiviteit herkennen? En hoe begeleid je een kind op school? Een aantal vragen die in de training voorbij komen.

9

HSP kindercoach

Opleiding tot HSP kindercoach voor mensgerichte professionals. Kennis van hoogsensitiviteit en de begeleiding van sensitieve kinderen zijn het doel.

9

Oudertrainingen

Online en offline programma’s om inzicht te krijgen in hoogsensitiviteit, jouw eigen balans en de begeleiding van jouw kind.

Begeleiding van hoogsensitieve kinderen

Als mensgerichte professional kun je kiezen voor een opleiding om binnen jouw huidige werk hoogsensitieve kinderen passende begeleiding te bieden.

Of je kiest voor de opleiding tot HSP kindercoach. Waarbij je ook kindercoachingsvaardigheden verder leert ontwikkelen.

In beide opleidingen leer je veel over de wetenschappelijke achtergrond van hoogsensitiviteit. Daarnaast leer je als begeleider of coach op jouw intuitie te vertrouwen. Als je HSP kindercoach wilt worden, is jouw eigen sensitiviteit een enorm pluspunt.

De opleiding bestaat uit een basisjaar en indien gewenst, kan er een tweede of verdiepingsjaar gevolgd worden. Daarnaast worden er bijscholingsdagen aangeboden.

 

Bied hoogsensitieve kinderen de ruimte om zichzelf te kunnen en mogen zijn

Kennis

Je leert hoe het hoogsensitieve brein functioneert en hoe je deze kennis kunt inzetten.

Passende begeleiding

Je begrijpt hoogsensitieve kinderen en weet hoe je bij ze kunt aansluiten.

Afstemmen

HSK voelen jou intuitief sterk aan, je gaat je meer intuitief op hen afstemmen.

“Opleidingen over hoogsensitiviteit, scholingen voor HSP”

Sensitief ouderschap

Tijdens de oudertrainingen leer je veel over de wetenschappelijke achtergrond van hoogsensitiviteit. Daarnaast leer je als ouder op jouw intuitie te vertrouwen.

Daarnaast gaat het natuurlijk om de omgang met jouw hoogsensitieve kind. Zodat je jouw kind beter kunt begrijpen en begeleiden. En jij je hierin zekerder gaat voelen. Vaak twijfel je doordat jouw kind niet aan de gemiddelde norm voldoet.

Als je zelf hooggevoelig bent, is het met een sensitief kind een extra uitdaging om jouw balans te vinden en te behouden. Je twijfelt vaak aan jezelf als ouder dan al de balans tussen werk en prive. Maar ook tussen jezelf en jouw kind. 

Hoe beter het met jou gaat, hoe lekkerder jouw kind in zijn vel zit.

 

Binnenkort is de website van het HSP opleidingscentrum online.

Heb je nu al vragen? Neem gerust contact met me op!